9 Ağustos 2011 Salı

İlk hastalığımız

Buraya hep mutlu ve güzel şeyler yazmak isterdim ama insanın hayatında sınavlarda oluyor, yorucu ve sabredilmesi gereken ve ayrıca hamd edilmesi gereken zamanlardan bir zamandayım. Hastane odasından yazıyorum bu yazıyı. Oğlum henüz 40 ı çıkmadan daha 38 günlükken ve vücudunda mikroplara karşı direnç oluşmadan tanıştı mikropla, savaşmaya gücü yoktu küçücük vücudunun, ateşi yükseldi.37.8 di ilk ölçtüğümüzde .Bu kadar önemli bir şey olduğunu düşünmemiştim ilk başta, hava çarptı herhalde diyordum, doktorumuzu aradık ateş düşürücü verdik, yine düşmeyince hastaneye geldik tabi, daha ne kadar kanı var ki onun küçücük ellerinden sıka sıka kan aldılar. Ben kendimi hiç anlatmayım onun ateşli ve keyifsiz hali, birde canının yanması bende şok etkisi yaptı annelik nasıl bir şey tarif edilmez o ağlıyor ben ağlıyorum, hatta ben ondan daha çok ağladım diyebilirim. Test sonuçlarında kanında mikrop olduğu çıktı, mübarek Ramazan ayının ilk günü hastaneye yatış yaptık. Damar yolu bulmak içinde çok uğraştılar serum takabilmek için. Şimdi çok iyi tedavisi sürüyor. Daha da iyi olacak inşallah. Eşim ve ben kalıyorum yanında, aile boyu Ramazanın yarısında burdayız.
Hiç aklıma gelmezdi bu kadar küçükken başımıza bunların geleceği, bir ara ona iyi bakamadığımı falan  düşünmeye başlamıştım, neyse bunların hepsi geçti artık kendimi daha iyi hissediyorum. Eski keyfi gelince bizimde keyfimiz geldi hatta yaramazlık yapmaya başladı, hasta hali gözümün önünde, şimdi arada sıkılınca kızıyorum ona, sonra kendime kızıyorum bu halleri için Allah’a dua etmiştin diye. Varsın huysuz olsun ağlasın ama hasta olmasın. Allah dermansız dert vermesin bununla geçmiş olsun inşallah. Her zaman Allah’a emanetiz sağlıklı günlerimiz olsun.


5 yorum:

  1. Oyyy yavrum minicik ayağı sargı içinde ve serum var kıyamam ben ona .. Allahım tez zamanda şifa versin canım benim yaaa görünce bi tuhaf oldum Mehtapcım Allah bi daha göstermesin böyle hastalıklar inşallah ,, :((

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekür ederiz teyzesi,Allah dermansız dert vermesin,bununla geçmiş olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  3. O kadar minikler ki kanları akışkan değil ve ancak sıkarak alabiliyorelar.. yakinen biliyorum o eziyeti.. ama dediğiniz gibi Allah beterinden korusun,, Çok geçmiş olsun.. İyi tarafından bakmalı belki de: bu hastalık daha güçlü yapacak bebeğinizi inşalalah.. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Evet tam bir eziyet hatta kan aldıktan sonra pıhtılaşıyor hemen,bu günleri ilerde gülümseyerek anabilmek dileği ile diyorum.Ayrıca haklısınız annelik tam bir delilik :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. biz de daha 9 günlükken 5 günlük bir yoğun bakım macerası atlatmıştık.. gerçekten zorluğu tarif bile edilemez.. Allah kimsenin başıan vermesim, bizlere de bir daha göstermesi. Onlar bizden güçlüler ben buna inandım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...