23 Temmuz 2011 Cumartesi

Mevlüd Cemiyetimiz




Ahmet Tuna doğmadan önce bebek mevlüdünü gözümde çok büyütüyordum, ev kaç kişi alır,hava çok sıcak olur,nasıl geçicek vs. Birkaç kez uykularımın kaçtığı da olmuştur. O zamanlar düşünecek çok vaktim vardı demek ki. Ahmet Tuna doğduktan 3 hafta sonra yaptık bebek mevlüdünü, o güne kadar hiç düşünmedim. Ben kendimden geçmişim 3 haftadır, nasıl olursa olsun dedim. 17 Temmuz Pazar günü yaptık bebek mevlüdünü, her şey çok istediğim gibi olmadı ama genel olarak güzeldi. Güzel olmasının bir nedeni de Ahmet Tuna’nın onunla  günler öncesinden yaptığım konuşma ve antlaşmaya uyması J bebek mevlüdü boyunca uyumasını istemiştim, sabahtan yıkadık onu herkes geldi gitti Ahmet Tuna öyle uyandı. Mevlüd boyunca damatlıkları ile uyudu kuzucuk. Beni en çok rahatlatan kısımdı.
Birazda mevlüd için yaptığımız hazırlıklardan bahsedeyim, aslında hazırlıklarımız doğumdan 2 ay önce başladı, mevlüd şekerleri için İstanbul’a gittik eşimle, Eminönü’nün altını üstüne getirdik, en sonunda Şarkhan’dan metal küçük bisikletler aldık, aynı yerden hastanede hediye ettiğimiz saatleri de aldık. Metal bisikletler kumaşçıdan aldığım dantalle giydirildi, hemde ne giydirme aldık iğne iplik diktik, ön kısmına kurdela bağlandı,sonra mavi beyaz badem çukulatalardan alındı beyaz tüllere konuldu,bisikletin üstüne konulup  ‘Hoş geldin Ahmet Tuna’ yazısı zımbalandı. Bu da yetmedi tüller bisikletin üstünde durmuyor diye çift taraflı bant ile alttan yapıştırıldı. Bunun için aile boyu çalıştık, herkesin emeği var son halinin oluşmasında. Mevlüdden bir gün öncede kapı, merdiven ve balkon süslemelerini yaptık, sağolsun Merve’nin büyük emeği var,toplamda 4 saat sürmüştür süsleme işleri, az daha çalışsak organizasyon işine başlamaya karar verecektik J Yorulmamıza değdi ama, herşey çok güzel oldu, benim mevlüdde oturacağım sandalyeyi bile süsledik J



Böylece bir günü daha atlatmış olduk hayırlısıyla, yanımızda olan,bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum,emek veren canım arkadaşlarıma ve aileme de sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız. Allah Oğlumun damatlığını da görmeyi nasip etsin, hayırlı ve güzel günlerimiz olsun birlikte. Amin.

2 yorum:

  1. Canım benimm herşey çok güzell olmuş gelip orda göremedim ama bayramda ziyaret etmeye calıscam sizi bayram ziyareti olucak bizimkisi :)) Ahmet Tuna bey de o gün üzmemiş annesini maşallah kuzuya :))

    YanıtlaSil
  2. oo hamarat anne ellerine sağlık, herşey mükemmel görünüyor. böyle zamanlarda en önemlisi eşlerin desteği bence. ahmet de annesini üzmemiş ne güzel...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...