11 Ağustos 2013 Pazar

BURSA VE CUMALIKIZIK

Mübarek Ramazan Ayını da geride bıraktık,havaların serin gitmesi uzun günlerde oruç tutmamıza yardımcı oldu,Allaha hamd olsun, Allah oruç tutunların oruçlarını kabul etsin. Ramazan Bayramını da bitirdik eskilerin dediği bir söz vardır ‘sayılı gün çabuk geçer’ derler öyle günler geçiyor hemde koştura koştura..Bu bayram bir değişiklik yapalım biraz uzak bir yerlere gidelim dedik,bir aile dostumuzla beraber Bayramın 3. Günü Bursa’ya gittik.Cumalıkızık köyünde kahvaltı yaptık.Köyü gezdik,daha sonra Bursa Ulu Camii’ne gidip namazlarımızı kıldık. Cumalıkızığın çocuksuz daha kolay gezilecek bir yer olduğuna karar verdik. Taş sokaklarına bebek arabası sokmak çok zor önce almıştık fakat geri bıraktık, tabi sonrası herşeye bakan, yürümeyen,iki çocukla çekiştire çekiştire köyü gezdik. Köyde yaşayanlar var hala,ama daha çok turistik bir yer gibi.İşleri iyice ticarete dökmüşler.Çok güzel bir köy kahvaltısı bekliyorsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Sokaklarda meyve sebze satan köylülere rastlamak mümkün,gezerken yemek için böğürtlen alabilirsiniz.Köy domatesi, köy ekmeği ve tezgahlarda satılan tahta oyuncaklardan yada Cumalıkızık yazan magnetlerden hediye alabilirsiniz. Bizim gibi çocuklarla geziyorsanız bir mola vermeden olmaz,çardaklarda biraz dinlenip soğuk birşeyler içebilirsiniz, organik olmasını beklemeyin bildiğimiz cafe usulü.Acıkmışsanız gözleme yiyebilirsiniz gözlemeleri güzel.
Günün en sıcak saatlerini Cumalıkızık’ta geçirdikten sonra öğle namazlarımızı kılmak için Ulucami’ye gittik, 2 küçük çocukla Bursa bu kadar gezilebilirdi ancak, son olarak Bursa’ya gelmişken güzel bir yerde İskender Kebap yemeden olmazdı. Biraz araştırma bir kaç telefon görüşmesi sonucu en güzel İskender yapan bir kaç yer bulduk. Tabi en güzel yapan yer diye ün salınca kapıda sıra oluyor, Atatürk Caddesi’nde Tayyara Kültür Merkezi’nin yanında ki Mavi Dükkan’ıın önünde ki sırayı görünce es geçerek caddesin sonunda ki Halkbank ve Ziraat Bankası’nın arka sokağında ki İskener-Fahri-Yavuz İskenderoğlu’nun dükkanının ününde sırada bulduk kendimizi. Ebru her ne kadar Yeşill Konak desede acıkan erkeklere daha fazla sözümüzü dinletemedik,hatta Hasan yemek için sırada beklemeye acayip kızdı acıkınca sen sen değilsin hakkaten öyle galiba J Çok sıra var gibi dursada çabuk sıra geldi, içersi gayet ferah ve serindi yemeklerimizi de yiyince dönüş için yola çıktık.Bütün gün uyumayan Ahmet Tuna yolu yarılamıştık ki uyudu.
Sıra fotoğraflara geldi, bir hafta sonra Ahmet Tuna ve ben annemlerle tatile gidiyoruz. Tatilden sonra görüşmek dileği ile, herkese mutlu haftalar.
Cumalıkızık Sokakları
 
 Baba Oğul
 
 
 
 
 
 
 Biz tahta Pinokyo'ya bakarken
 
 
  Ulu Cami'de bana poz veren kuzu
 

 

2 yorum:

  1. Fotoğraflar gerçekten çok profesyonel, tek kelimeyle bayıldım. Tebriklerimi ilet arkadaşım, Hasan'a. Bu arada çok geziyorsunuz, ne kadar güzel, Ahmet Tuna'da doğduğundan beri kaç km yol yaptı kim bilir, çocuk seyyah olacak :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz tabi ki iletirim.Ahmet Tuna alıştı seyehatlere sosyal çocuk vesselam :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...